Търновски актьори гостуват с премиера на софийска сцена, предаде кореспондент на "Фокус“. Заглавието, с което театралите ще се представят в Зала 1 на Националния дворец на културата, ще е "Дон Жуан“. Спектакълът, казват от Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“, съчетава божествена музика, завладяващи певчески изпълнения и актьорска игра, мащабна сценография, оживяваща с 3D мапинг и характерни костюми. С него търновските актьори се включват в Международния фестивал "Софийски музикални седмици“.

Романс, интриги, завист, хитрост, ярост и възмездие ще завладеят публиката по време на спектакъла. Пленяващият шедьовър на Моцарт, който проследява историята на Дон Жуан, жените, които съблазнява, и отмъщението, което накрая го достига, е най-новото репертоарно бижу в афиша на великотърновския театър.

Диригент на продукцията е Георги Патриков, а режисурата е на Петко Бонев. В спектакъла, който е репертоарна гордост на всеки национален и световен музикален театър, участват блестящи гласове от България, Сърбия и Гърция. В главните роли на софийска сцена ще излязат солистите Никола Иванов (Дон Жуан), Теодора Петрова (Донна Анна) и Пламен Кумпиков (слугата на Дон Жуан Лепорелло). Партиите на Дон Оттавио изпълнява Стеван Каранац от Сърбия, а на Церлина - Анна Фасея от Гърция. В операта участват оркестър, хор и балет на МДТ "Константин Кисимов“.

3D мапингът за спектакъла е подготвен от Лора Руневска – elektrick me. В постановъчния екип на "Дон Жуан“ участват още Ася Стоименова, която работи над сценичния дизайн и костюмите, концертмайсторът Мария Павлова, хореографът Катя Богданова и хормайсторът Яница Първанова.

"Дон Жуан“ ще се играе в София на 15 юни /четвъртък/. Мястото е НДК, а началото ще е в 19:00 часа.

Предстоят гостувания в Русе /на 21 юни/ и в Плевен /на 22 юни/. С това заглавие великотърновския театър ще участва в осмото издание на Летния оперен сезон "Сцена на вековете". Спектакълът на крепостта "Царевец“ във Велико Търново е на 21 юли от 21:00 часа.