На 24 юни в 10:00 ч. край шабленското село Тюленово ще започне турнир по подводен риболов, предаде репортер на "Фокус". Организатор е Сдружение "Морски клуб Портус Кариа“ в Шабла с финансовото съдействие на морската община. XI-тото издание е кръг от серията състезания за купа "България“ на Българска федерация по подводни спортове (БФПС).

На всички състезатели, организатори и официални лица ще бъдат раздадени тениски, които и тази година ще са с нов дизайн. Трофеите за победителите са с нова атрактивна визия. Право на участие имат всички състезатели от клубовете, регистрирани към БФПС и платили членския си внос за 2023 г. Състезанието се провежда съгласно правилата и наредбите на БФПС и КМАС. 

Продължителността е 5 часа, но при лоши метеорологични условия главният съдия може да намали състезателното време или да отмени състезанието. Регистрацията на състезателите и медицинските прегледи ще започнат в  9:00 ч. в хотел-ресторант "Делфина“ в с. Тюленово. 

Събитието ще бъде официално открито в 10:00 ч. Тогава ще бъдат обявени правилата и състезателната зона от главния съдия (на площада на с. Тюленово над лодкостоянката). След това предстои екипиране на състезателите и разпределяне по лодки. Стартът е в 11:00 ч. пред канарата на Тюленовския залив.

В 16:00 ч. е краят на състезанието, предаване на улова и изчакване на лодките със състезатели. В 17:10 ч. ще има мерене на улова в хотел-ресторант "Делфина“ и в 17:45 ч. ще бъдат обявени резултатите, след което е награждаването на победителите. В 18:00 ч. състезанието ще бъде официално закрито.

Жулиета НИКОЛОВА