За трета поредна година Община Кюстендил и спортен клуб за хора с увреждания "Ильо войвода“ организират турнир по боча, предаде репортер на "Фокус“. Състезанието се проведе в спортен комплекс "Осогово“. В надпреварата се включиха потребителите на социални услуги на територията на общината, възпитаници на детските градини "Слънце“ и "Славейче“.  Най-малкият участник в турнира бе 4-годишната Ния Харалампиева, а най-възрастният – 97-годишният Стоян Колев.

"Боча е параолимпийски спорт, който се играе в петдесет държави. За него няма възраст – всеки, който харесва боча може да бъде играч и състезател“, посочиха организаторите, които определиха турнирът като среща в спортна надпревара, която носи много мотивация.

В играта се включиха ресорният зам.-кмет Кристиян Иванчов, както и началникът на отдел "Социални дейности“ Светослава Макенджиева.

Турнирът се проведе на три корта: боча за деца, боча за младежи, боча за пораснали, а съдиите на турнира бяха в състав: Мирослава Таскова, Галина Георгиева, Анелия Милошова. Победители бяха наградени от зам.-кмета Кристиян Иванчов. Te получиха купи, медали, грамоти за отбора и за треньора и лакомства.

Всички отбори, които заеха първо място, се класират за участие в Междуградски турнир, който ще се проведе през септември в град Кюстендил.