Интересна надпревара за малки и големи се проведе на площада в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“.  Турнирът по "Боча“ беше организиран от Община Кюстендил. Самата игра е параолимпийски спорт, адаптиран за хора с увреждания, която навлезе на територията на Община Кюстендил през 2011 година  в изпълнение на проект на Община Кюстендил и град Познан, Полша. Вече дванадесет години тя е неразделна част от рехабилитационните програми в социалните услуги.  

На турнира присъстваха зам.-кметът Радмила Рангелова,  ръководители на социални центрове, експерти и потребители от различните социални услуги, деца и техните учители. Състезанията се проведоха в три категории: за деца, за младежи и за пораснали.  След оспорвана битка, кметът на Община Кюстендил - Петър Паунов, награди победителите.  

В категорията "Пораснали" купа и златни медали получи отборът на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания. В категорията "Младежи" първото място беше присъдено за отборът на Център за обществена подкрепа "Изток". При децата първенци станаха възпитаниците на Детска градина "Славейче".

Венцеслав ИЛЧЕВ