Архитектурно-музеен резерват "Царевец“ е туристическа забележителност на България за 2022 година. Признанието идва от списание DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday, които ежегодно организират класация, поясняват за "Фокус“ от Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов“. Изданието е една от водещите туристически медии у нас и присъжда годишни награди за туризъм в 8 категории.

Царевец е №1 в шампионската селекция в туризма за 2022-ра, тъй като привлича посетители целогодишно и утвърждава страната ни на картата на световния туризъм като популярна културна дестинация. Оценени са още аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов – звук и светлина“, всеотдайната работа на екипите на Регионалния исторически музей и Туристическия информационен център в града, както и многобройните инициативи, които се случват на историческия хълм като летния оперен фестивал "Сцена на вековете“.

Призът е авторска статуетката на Стефан Петров, която представлява логото на списание DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday.

Изданието е част от медийна група "Роял Комюникейшън“, която включва авторитетната информационна агенция Bgtourism.bg и онлайн платформата й за работни места в туризма Jobs.Bgtourism.bg. Списанието е двуезично, на български и английски език и представя най-красивите дестинации у нас и в чужбина, както и ексклузивни истории и интервюта с професионалисти в бранша и популярни личности.