Търгът за историческия медал на плувния ас Йосиф Миладинов, който е за пострадалите от опустошителното земетресение в Турция, започна точно в 8:00 часа тази сутрин – 13 февруари (понеделник).

Наддаването е в рамките на 36 часа в групата на списание "Плуване &Водна топка“ във Фейсбук и ще приключи на 14 февруари (вторник) в 19:59 часа вечерта. 

Търгът върви в коментарната секция под публикацията, даваща началото на търга. През няколко часа в групата ще бъде актуализирана информацията как върви. 

Наддаването стартира с начална цена 800 лева, като минималната стъпка за наддаване е 50 лв. След 19:59 часа на 14 февруари заявките ще се считат за невалидни. 

Търгът се случва със съдействието на КаузиБг, плувен клуб "Спринт-София"и Асоциацията на българските плувци.

Медалът на Йосиф Миладинов е сребърният на 100 м бътерфлай от европейското първенство в Будапеща преди две години и е с историческа стойност за родното плуване, защото е първият при мъжете на голям форум. 

Победителят ще бъде обявен официално в групата на "Плуване &Водна топка“ BGswim.com и той ще получи сребърния европейски медал от Йосиф Миладинов на дата удобна и за двете страни. 

Сумата трябва да бъде приведена по сметката изписана по-долу. По нея средства може да дарят и всички приятели на плувните спортове, съпричастни с трагедията в Турция и Сирия.

Име на сметка: 

Кауза КаузиБг 

IBAN 

BG55UNCR70001524609578 

ТИТУЛЯР НА СМЕТКА ФОНДАЦИЯ КАУЗИ БГ

Основание - дарение за земетресение Турция