Турският тираджия, който уби румънски моторист в Прохода на Републиката на 24 май остава в ареста, след като Великотърновски апелативен съд уважи становище на прокуратурата, предаде кореспондент на "Фокус“. Припомняме, че мъжът поиска по-лека мярка, но тя бе одобрена и сега той е "Задържан под стража“.

Е.А. е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Велико Търново за това, че на 24 май, около 13:40 часа, на път Гурково - Велико Търново, в землището на село Въглевци, при управление на моторно превозно средство – влекач "Скания G4х2“, с прикачено полуремарке, турска регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движението по пътищата. Той не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което е управлявал, като след десен завой навлязъл в лентата за насрещно движение и по непредпазливост причинил смъртта на мотоциклетист – румънски гражданин на 45 години.

Апелативен съд – Велико Търново прие доводите на прокурора, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е обвинен и е налице реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. С тези мотиви въззивният съд потвърди определението на Окръжен съд – Велико Търново като правилно и законосъобразно и не уважи искането на обвиняемия за изменението на взетата спрямо него мярка за неотклонение "Задържане под стража“ в по-лека.

Определението на АС- Велико Търново не подлежи на обжалване.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.