Трудова борса организират във Велико Търново. Инициатор на проявата е Дирекция "Бюро по труда“ в старата столица, предаде кореспондент на "Фокус“. Поканени за участие са работодатели от региона, които набират персонал, както и всички лица, търсещи заетост. По време на форума безработните ще могат да се срещнат "очи в очи“ с фирмите, да разберат от какви кадри се нуждаят и да изберат най-подходящата за тях позиция.

От Дирекцията уточняват, че този формат на събитието се организира ежегодно, с изключение на последните две години и дава сериозни резултати.  През октомври от Агенцията по заетостта са провели общо 22 трудови борси в цялата страна.

През септември се проведоха 27 трудови борси в различни градове, на които бяха представени 1 654 свободни работни места от 256 работодатели. Срещи между работодатели и търсещи работа имаше в Свищов, Тервел, Дулово, Нова Загора, Първомай, Червен бряг, Велики Преслав, Сандански, Златоград и др. Най-много вакантни позиции са обявени за учители, икономисти, инженери, технолози, администратори в хотели и снабдители до най-разнообразни длъжности в производството, услугите и селското стопанство, машинни оператори в шивашкото производство и др.

Трудовата борса  във Велико Търново ще се състои на 26 октомври /сряда/ от 10:30 часа в зала 308 в Дирекцията на ул. "Христо Ботев“2.