Тротоар се свлече заради изкопни дейности в частен имот, предаде репортер на "Фокус“. Проблемът е на територията на Дупница, улица "Христо Ботев“. В съседство на пътната настилка и на самата улица се извършват изкопни дейности от строителна фирма. Изградената там подпорна стена е била без фундамент, а действията на строителната фирма са довели до свличането.

Има прекъснат водопровод и нарушена цялост на кабели на различни дружества. Строителната фирма е уведомила Община Дупница. Извършен е оглед на място. Мястото е обезопасено, а движението по улицата ще се извършва само в една лента.

"Веднага сме уведомили за предприемане на последващи действия по възстановяване и изместване на трасетата на подземните комуникации. Комисия от Община Дупница извърши вече оглед и подготвя констативен протокол и предписание за незабавно предприемане на дейности от собствениците по цялостното възстановяване. Тези дейности вече са предприети и свлечената част се възстановява. Всички разходи са за сметка на собственика", коментира инженер Иван Бельов от Общината.  

Венцеслав ИЛЧЕВ