Вандали трошат важно пешеходно съоръжение във Варна, като го превръщат в опасно за живота и здравето на жителите на града, които го ползват. Става въпрос за пасарелка по новия булевард "Васил Левски", предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Пасарелките по бул. "Левски" продължават да се разфасоват и на места са опасни за пешеходците. Много от асансьорите не работят. Тотална безстопанственост и разхищение на обществен ресурс," пише жител на морската ни столица в група във Фейсбук, като публикува и снимки.

"Тази пасарелка редовно е буквално намазана с фекалии по стъпалата... Чудя се що за талант е това", коментира друг варненец. 

Ето и още от коментарите:

"Разгащена община, апатия до шия сред гражданята."

"За съжаление такава ни е младежта. За всичко са виновни родителите."

"Пращах сигнал до общината преди няколко месеца, явно нищо..."

"Олигофренчета драскат и чупят, наркомани".

Пасарелка е италианска дума и означава  отивам, преминавам до. Синоними са надлез, малък пешеходен мост, брод.

Най-старата пасарелка е в София - сегашният мост "Чавдар“. Той е строен през 20-те години на миналия век от релси и дървени траверси.

Варненският бул. "Васил Левски", бе изграден преди изборите за местна власт преди 2019 г. В него бяха инвестирани над 100 млн. лв. от държавния бюджет. От откриването му постоянно е "преследван" от проблеми. Няколко пъти зейваха огромни дупки по настилката.