"Тримата братя и златната ябълка“ е поредното заглавие, част от съботния афиш на куклен театър "Весел“ във Велико Търново. То ще бъде представено на сцената на читалище "Искра“ от 11:00 часа на 18 май /събота/, предаде кореспондент на "Фокус“. Спектакълът е на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" – Шумен и е вдъхновен от едноименната народна приказка.

Драматизацията на текста е на Мирослав Стоилов, а режисурата – на Даниела Христова. Сценографията и куклите са дело на художничката Христина Стоилова, а музиката – на Владимир Джамбазов. Актьорите Вилиана Димитрова, Катрин Лалова и Валери Зарков ще се превъплътят в ролите на приказните герои – тримата братя Страхил, Боил и Матей, ламята, девойката Ния, змея Суховей, ябълковото дърво Златна и плашилото Петко.

Шуменските театрали ще гостуват на търновска сцена и с най-новото си представление за деца съвсем скоро в предстоящото шесто издание на Международния театрален фестивал "Лято, кукли и приятели“, чието откриване предстои на 1 юни от 11:00 часа на открита сцена "Арт лято“ в парка "Асеневци“.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на куклен театър "Весел“ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с читалище "Искра“ в старата столица. Повече информация можете да получите на тел. 0878/ 790 549.