Колите на трима шофьори са били конфискувани в Бургаско в съботния ден. Около 3 часа на ул. "Захари Стоянов“ в к-с "Меден рудник“ служители от сектор "Специализирани сили“ при ОДМВР-Бургас спрели за проверка  лек автомобил "Опел“, управляван от 27-годишен мъж. Установено е, че шофира след употреба на наркотични или упойващи вещества - метамфетамин. Мъжът е откаран в Четвърто районно управление – Бургас и е задържан за срок от 24 часа. Автомобилът е иззет по надлежния ред.  

Около 09.30 часа в района под надлеза на пътен възел "Север“ на ул. "Одрин“ в посока завод "Кроношпан“ за проверка е спрян лек автомобил "Крайслер Вояджър“, управляван от 45-годишен бургазлия. Полицаите  установили, че мъжът шофира след употреба на алкохол с концентрация  0,60 промила. Той е в условията на условна присъда за същото престъпление, получена през 2022 г. Автомобилът е иззет по надлежния ред.  

Около 13 часа в Слънчев бряг, до комплекс "Съни хоум-2“, служители от Районно управление - Несебър спрели за проверка лек автомобил "Волво“, управляван от 27-годишен полски гражданин, живеещ в Бургас. Полицаите установили, че мъжът шофира след употреба на наркотични вещества -канабис. Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобилът му е иззет.