Трима мъже са в ареста след спецакцията за разпространение на марихуана в училищата в региона, която се проведе в община Горна Оряховица в началото на седмицата. Това съобщават за "Фокус“ от Апелативна прокуратура – Велико Търново. От там уточняват, че по образуваното досъдебно производство са извършени претърсвания на шест адреса и е иззето голямо количество марихуана.

Двама от мъжете -  на 31 години и на 30 години, са привлечени като обвиняеми за това, че са държали с цел разпространение и разпространявали марихуана, а мъж на 31 години е привлечен за това, че е подбудил и подпомогнал други лица също да разпространяват наркотика.

Съдът е приел доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението, както и че съществува реална опасност да се укрият или извършат престъпление. 

Определенията на Окръжен съд – Велико Търново подлежат на обжалване пред  Апелативен съд – Велико Търново.

По досъдебното производство в качеството на обвиняеми са привлечени и други три лица, двама от които непълнолетни. Предвид тяхната възраст и по-ниска степен на участие в престъпната дейност, са им наложени по-леки мерки за неотклонение: на пълнолетния мъж на 21 години -  "Подписка“, а на  непълнолетните - "Надзор на родител“.