Трима са пострадали при катастрофа, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Инцидентът е станал на 1 април т.г. около 21.14 ч. на кръговото кръстовище на бургаските улици "Захари Стоянов" и "Тодор Александров".

Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (дъжд) и употреба на алкохол от страна на водача, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътен ел. стълб, лек автомобил "Опел Вектра", с бургаска регистрация, управляван от 34-годишен мъж от бургаския квартал "Горно Езерово". Той е  неправоспособен водач, непритежващ шофьорска книжка.

Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел - 1.31 промила. С автомобила се придвижвали още трима мъже от бургаския квартал "Горно Езерово"  на възраст от 16 до 26 години.

От ПТП пострадали: водачът на автомобила - получил контузни рани на долната устна и дясната област на главата, прегледан и освободен за домашно лечение, без опасност за живота; както и двама от спътниците му - същите с контузии на главата и крайниците, са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.