Трима пострадаха при пътни инциденти в Старозагорско през изминалото денонощие, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

В 06:42 часа днес е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие в Казанлък, в района на парк "Тюлбето". По първоначална информация е самокатастрофирал л.а."Рено", управляван от 44-годишен мъж. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, уредът отчел 0,93 промила. Постарадал е водачът, оказва му се медицинска помощ.

Малко по-късно - в 07:45 часа е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие на път II-66, в близост до разклона за с.Оряховица. По първоначална информация е самокатастрофирал л.а. "Алфа Ромео", управляван от 45-годишен мъж, който е транспортиран в болнично заведение, където му се оказва медицинска помощ. Водачът не е тестван за употреба на алкохол поради здравословното му състояние.

Снощи, около 18:00ч., по път 6602, км. 10+500, общ.Стара Загора е настъпило друго пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал л.а"Фолксваген", управляван от 18-годишен водач. Той е получил медицинска помощ и е освободен. Тестван е за употреба на алкохол с техническо средство отчетен е отрицателен резултат. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на секторр "Пътна полиция".

По първоначална информация снощи, при извършване на маневра завиване с предна гума на МПС, лек автомобил "Хонда" е застъпил лежащ на пътя велосипед, след което продължил по пътя си. Това се е случило около 19:55ч. по улица в центъра в село Средногорово. По-късно водачът - 56-годишен мъж е установен и е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 0,20 промила. В РУ-Казанлък му е съставен АУАН по ЗДВП.