Своето 30-о представление във великотърновския театър ще изиграят младите актьори Никол Бойчева, Кирил Милушев и Боян Фърцов. Те са част от състава на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов“ само от една година, но бързо спечелиха почитатели и се превърнаха в любимци на публиката, поясняват за "Фокус“ от културната институция.

Тяхното 30-о излизане на сцената в спектакъл на МДТ е на 7 декември /сряда/ от 19:00 часа в постановката "Не сме от тях“ по разказите на Чудомир. По повод предстоящия празник 8 декември за студентите е предвиден подарък. Със студентска книжка на касата те могат да си купят билет за спектакъла на цена 10 лв.

Тримата млади актьори се присъединиха към драматичната трупа на театъра в старата столица през септември 2021 година. Никол Бойчева и Боян Фърцов са възпитаници на Випуск 2021 на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“, където се дипломират в класа на проф. Пламен Марков. Кирил Милушев е завършил Департамент Театър при Нов български университет в класа на Елена Панайотова. Младите таланти идват от различни градове, но вече са влюбени във Велико Търново и неговата публика.

Въпреки че са едва в началото на своя творчески път, и тримата имат редица успешни изяви на театралната и филмова сцена. Техният дебют във великотърновския театър бе в спектакъла на "На изток от Рая“ по емблематичния роман на Джон Стайнбек. "Не сме от тях“ по Чудомир, "Хъшове“ по мотиви от повестта "Немили-недраги“ на Вазов, театрално-музикалният спектакъл "Амадеус“ и комедията "Скакалци“ са другите заглавия, в които те участват.

Сега заедно с гост-режисьора Надя Панчева репетират семейна драма "Стъклената менажерия“ на Тенеси Уилямс. В постановката ще се играе в камерна зала, а премиерата е на 21 декември.

Билети за представленията на "Не сме от тях“ и "Стъклената менажерия“ се продават на касата на МДТ "Константин Кисимов" във Велико Търново, както и онлайн на сайта https://teatarvtarnovo.com/.