Трима криминално проявени и осъждани украински граждани (на възраст от 41 до 44 години) са задържани за кражбата на сумата от 500 лева, 20 евро, 10 щатски долара, 5 канадски долара и златни накити (всичко на обща стойност около 1 500 лева), съобщиха от ОДМВР-Бургас. Деянието е извършено 5 декември т.г. чрез отключване на входната врата от апартамент, разположен в бл. 24 в к-с "Изгрев", собственост на 68-годишен бургазлия. 

Мъжете се придвижвали с л.а. "Шкода Октавия", с украинска регистрация. Автомобилът е спрян на 9 декември т.г. в района на кръговото кръстовище в посока кв. "Сарафово". При извършените процесуално-следствени действия са намерени и изззети : три мобилни телефона със заличени имеи номера, в ниша в задната част на тавана на автомобила - два несесера с множество заготовки на ключове, шперцове и технически средства за отключване на касови и секретни заключващи механизми, както и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в к-с "Изгрев".

При претърсване в обитаваната от украинците квартира, разположена в село Равда, са намерени и иззети три мобилни телефона с украински СИМ-карти, както и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в к-с "Изгрев". На 10 декември т.г. с прокурорско постановление тримата мъже са задържани за срок до 48 часа.

Тримата са задържани в резултат на полицейските действия на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас, сектор "Базова научно-техническа лаборатория"  при ОДМВР – Бургас, Второ, Пето Районни управления – Бургас и Районно управление – Несебър. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.