Тримата инспектори от ДАИ Пловдив, осъдени за взимане на подкупи, обжалват присъдите си пред втора инстанция. Паралелно с това е постъпил и протест от прокуратурата срещу размера на наказанията. Подсъдимите и защитниците им се явиха в пълен състав на започналия процес в Апелативния съд, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Станко Милушев, Паун Тенев и Димитър Янакиев са осъдени за взимане на подкупи при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностни лица – инспектори в Областен отдел "Автомобилна администрация“ Пловдив, сектор "Контролно административна и наказателна дейност“, самостоятелно и в съучастие с останалите. Оправдани са да са извършили деянията чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебното положение, както и за това някои от деянията да са били извършени в съучастие с неизвестен извършител.

Адвокатите на подсъдимите поискаха да се направи нова съдебно-счетоводна експертиза и да се изискат извлечения от банковата сметка на асеновградската фирма "Мулбул транс" АД за движението на пари в инкриминирания период. Настояха за разпит на бившия служител на дружеството Олег Ценков, който е подал в ОО АА сигнала за искан подкуп, за да не се отнеме лиценза на фирмата. Поиска се призоваване на свидетеля Тодор Николов, който изобщо не е бил викан в съда да дава показания, въпреки че в досъдебната фаза фигурира, както и очни ставки заради противоречия в показанията други свидетели.

След тайно съвещание съдебният състав остави без уважение доказателствените искания. В законовия двумесечен срок ще има решение по делото.