Трима души, сред които и дете, са пострадали при други пътни инциденти в област Стара Загора през последните три дни, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 9 май, около 09:00ч. по АМ "Тракия", км 191.8, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между т.а."Мерцедес", управляван от 45-годишен мъж и л.а."Хонда", управляван от 51-годишен мъж. Настъпили са материални щети по двата автомобила и пътната инфраструктура. 35-годишен пътник в л.а."Хонда" е бил обслужен амбулаторно и освободен. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на сектор "Пътна полиция".

На 10 май, в 14.40ч. по път ІІ-55 от Гурково за Велико Търново, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал мотоциклет "Ямаха", управляван от 43-годишна жена. Водачката е настанена в болница с различни наранявания, без опасност за живота, тествана е за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на РУ-Казанлък.

На 12 май, около 20:20ч. в по Околовръстен път на гр. Стара Загора за с. Богомилово, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Лексус", управляван от 69-годишна жена и л.а."Опел", управляван от 37-годишна жена. Пострадало е 8-годишно момче, пътувало в л.а."Опел". Детето е било прегледано в медицинско заведение и освободено, без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. В сектор "Пътна полиция" е издаден констативен протокол за ПТП с пострадали лица и е съставен АУАН.