На 14 октомври т.г., от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция по линия наркотици, предаде репортер на Агенция "Фокус". На същата дата в гр. Стара Загора непосредствено след закупуване на наркотично вещество е задържана 33-годишна жена. В нея е намерена и иззета суха зелена тревиста маса, за която изготвената експертиза показва, че е марихуана с тегло 1,04 гр.

Малко преди осъществяване на следваща сделка с наркотични вещества е задържан 54-годишен мъж, посочен като продавач от жената. В автомобила с който се придвижвал е намерено и иззето полиетиленово пликче, съдържащо 4 бучки, сухо прахообразно вещество, за което изготвената експертиза показва, че е амфетамин с тегло 0,83 гр. Задържан е друг клиент - 27-годишен мъж.

В ОДМВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК. Трите лица са били задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Рени АТАНАСОВА