Триизмерни модели на световни забележителности ще гостуват в Добрич от 16 май до 16 юни, предаде репортер на "Фокус". Изложбата ще бъде подредена във фоайето на Регионална библиотека "Дора Габе", която е организатор, заедно с Национално читалище на слепите "Луи Брайл 1928“. Официалното откриване ще бъде от 11:00 ч. Събитието е част от разнообразната програма по повод XVII-та застъпническа кампания Национална библиотечна седмица "Устойчиви библиотеки за устойчиво общество". Тя е организирана от Българска библиотечно-информационна асоциация в партньорство с Фондация Глобални библиотеки - България.  

Към всеки макет от изложбата ще има пояснителен текст, изписан за посетителите на български език - плоскопечатен и брайлов, насочен към посетители със зрителни увреждания. А кои са моделите, ще стане ясно след седмица.

Добричката библиотека се включва и с други интересни събития. Ще обогати дигиталния си фонд с книги и статии на Яни Калиакренски (1898 – 1944) по повод 125 г. от рождението на родолюбивия писател, журналист и общественик. От 15 до 19 май ще се проведе Седмица на съвременните детски автори. В четене на открито ще се включат ученици от различни детски градини и училища в Добрич и областта.

Днес и утре библиотеката няма да работи с читатели. На 11 май е професионалният празник на библиотечните специалисти.

Жулиета НИКОЛОВА