Полицията е Старозагорско работи по три случая на домашно насилие, случили се през почивните дни, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 27 април, в 00.55ч. във Второ РУ-Стара Загора, е получено съобщение, че около 00.45ч., на улица в Стара Загора, жена бяга от мъж. На място незабавно е изпратен полицейски екип. Установен е 31-годишен мъж , който нанесъл побой на съжителката си - 23-годишна жена. Тя е настанена в болница, а мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

На същия ден, около 23,50ч. във Второ РУ-Стара Загора, е получен сигнал, че в Стара Загора в дома на 32-годишна жена е влязъл бившият й съжител – 28-годишен мъж. Той е отскубнал кичур коса от главата й и отправил закани спрямо нея, след което напуснал жилището. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Отново в събота, в 19,34ч. в РУ-Казанлък, е получено съобщение, че в.с Ветрен от 23-годишна жена, след употеба на сила, бил отнет мобилният й телефон от бившият й приятел – 30-годишен мъж. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство.