Три представления представя Родопският драматичен театър "Николай Хайтов“ – Смолян през следващата седмица, съобщиха от театъра

На 11 декември от 19:00 часа публиката ще може да гледа спектакъла "Бившата мис на малкия град" от Мартин Макдона.

Къде е границата между реалността и илюзията?

Дали е истина, че единственият сигурен път за бягство от себе си е дълбоко в самия себе си?

Къде свършва болката от съществуването, за да започне екстазът на делюзията?

Възможно ли е въобще да бъде отрязана пъпната връв между човекът пред огледалото и образа му в него?

А, има ли огледало изобщо или то също е сладка измама, която само приспива ужаса от уединение с противоположното, което ни изяжда и докарва до лудост?

“Бившата мис на малкия град" е спектакъл-търсене, неистово преследване на отговорите на всички тези въпроси, зададени от гласовете на неспокойството и страха.

Късче интензивен живот, чиято експлозивна сила и екстремна сетивност са сякаш есенцията на времето, в което сме орисани да съществуваме.

Предизвикателство, изпит, на който да подложим сетивата си и способността си за съчувственост, която ни е толкова нужна в съвременния ад на оцеляване и бягство от болката.

Режисьор - Стайко Мурджев

Сценография - Петя Караджова

Хореография - Марияна Йотова

Превод - Мариана Екимова-Мелнишка

Участват: Емилия Ованесян, Божана Мановска, Мариан Бозуков, Васил Читанов.

На 12 декември от 18:00 часа в театъра в Смолян ще може да се гледа спектакъла "Дете на прозореца".

Спектакълът представя важни теми от човешкия живот: за любовта, за състраданието, за живота и неговата обратна страна, за възможността да обърнем злото в добро, за ползите и опасностите от изкуствения интелект. Всичко това е направено във фин, вълшебен и изпъстрен с хумор сценичен вариант, така че да завладее душите и сърцата на най- младите зрители на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов". Спектакълът е подходящ за деца от пет до сто и пет години.

Автор и режисьор: Крум Филипов

Участват: Емилия Ованесян, Искра Йосифова, Преслава Георгиева, Асен Левов, Васил Читанов

На 13 декември, Смолянският театър гостува в град Рудозем със спектакъла "Щастлив съм!“.

Този спектакъл ще разкаже как Ненчо Илчев е съхранил Вдъхновението си след сънищата наяве и живота като насън, радостната тъга и тъжния смях по пътя на себеопознаването и самоусъвършенстването. Ще припомни за духовните учители, които са му давали криле, когато е бил на колене пред непосилните си мечти. За самочувствието от победите и за поуките след загубите. И как е постигнал своето верую «Бог, семейство, професия, приятели», което му помага и го мотивира да продължава да забавлява, замисля и вдъхновява няколко поколения с магията на своето живеене.

"Щастлив съм!“ - един спектакъл на Ненчо Илчев

Автор и режисьор - Емил Бонев

Сценография – Елена Иванова