Екипи на районните пожарни служби в Баните, Мадан и Девин са се отзовали на три сигнала за пламнали сухи треви и храсти, през вчерашния ден, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

В 10.14 часа на тел. 112 е получено съобщение за пожар в с. Сливка, местност Кисьовци ,общ. Баните. Пристигналият на мястото екип на пожарната служба в Баните, с помощта на служители на ДГС Славейно, погасили пламнали сухи треви и храст на площ 1000 кв.м. Предполагаемата причина за възникване на пожара е небрежност при боравене с открит огън.

В 14.16 часа е съобщено за пожар в с. Боровина, общ. Мадан. Поради възникнало късо съединение в електропровод и в резултат на силен вятър, изгорели 1000 кв.м сухи треви. Своевременните действия на огнеборци от районна пожарна служба Мадан и гасаческа група от селото предотвратили огъня да се разрасне и да обхване близките сгради.

В 18.12 часа късо съединение в далекопровод предизвикал пожар с площ 6000 кв.м. в девинската местност Черешката. Огънят е погасен от екип на пожарна служба в Девин с помощта на служители на държавно горско стопанство и на електроразпределителното дружество. Спасена е 100 декара смесена гора.