Три пътнотранспортни произшествия с четирима пострадали участници в движението са възникнали на територията на Смолянска област в края на миналата седмица, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Смолян.

В петък, около 13:30 часа на път след разклона на р. Черна, посока гр. Кърджали е възникнало пътнотранспортно произшествие с пострадал участник в движението. Изпратеният на местопроизшествието полицейски екип е установил, че 52 –годишна жена, жител на ардинското село Падина, управлявайки лек автомобил "Форд Фиеста“, на завой е излязла от платното за движение и се ударила в крайпътен скат. При инцидента водачката е ранена, оказана и е медицинска помощ на място, след което е транспонтирана в МБАЛ-Смолян за лечение, с травма на глава и гръден кош, без опасност за живота.

В събота, в 14:20 часа на път Кричим-Смолян е настъпил пътен инцидент с мотоциклетист. 18-годишен пловдивчанин, управлявайки мотоциклет "Сузуки“, на завой губи контрол над превозното средство и се удря в пътната мантинела. Пострадалият водач е транспортиран за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" гр. Пловдив, с травма в областта на крака ,без опасност за живота.

В същия ден, малко след 16:00 часа, на път с. Чокманово–с. Смилян, 45-годишен водач на лек автомобил "Хонда СРВ“, на завой навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в правомерно движещия се лек автомобил "Опел Астра“, управляван от 55-годишен от село Вишнево. При инцидента са ранени, с контузии в областта на гърдите, водачът и пътничка, пътувала в лекия автомобил "Опел“. На пострадалите е оказана медицинска помощ в МБАЛ-Смолян, след което са освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

Местопроизшествията са посетени от екипи на сектор "Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата. Направените проби на водачите, за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни.