На 31 юли се навършват точно три години от изчезването на Янек Миланов от Дупница. 43-годишният мъж изчезна след среща с Васил Капланов - Каплата, който е бивш гард на братя Галеви. Въпреки множество следи и свидетели по думите на брата на Янек - Марио Миланов, разследването е прекратено.

"Разследването отдавна е спряно от момента, в който стигна до НСлС. Това беше през май 2021 г. Оттогава почти нищо не се случва. Бяха открити страшно много свидетели, следи, информация и въпреки това разследването е спряно. Не само, че има запис и свидетели, това е убийство, което е подготвяно повече от година“, каза Марио Миланов. 

По думите му човекът, който вижда за последно брат му и знае какво се е случило с него е Васил Капланов – Каплата.

"Васил Капланов два пъти попада в ареста – за боеприпаси и за заплаха за убийство към Димитър Недев. Капланов е на свобода в момента и продължава да безчинства, тормози семейството на Недев. На Капланов е известна самоличността на таен свидетел по разследването, който също е тормозен от него“, разказа Марио Миланов, брат на изчезналия Янек, предава bTV.

Капланов е бивш гард на братя Галеви. По думите на Марио Миланов братя Галеви са имали много силно влияние в годините от тяхното изчезване през 2012 г. досега.

Почти три години след изчезването на брат си, Марио Миланов продължава да търси истината. Надява се, съдебната реформа да помогне за това.