Остават три дни до началото на европейските дни на художествените занаяти в Габрово, които се организират за девета поредна година и се провеждат едновременно в редица европейски страни по инициатива на Националния институт за занаяти на Франция, съобщиха от общината.

В дните от 5 до 7 април, от 10:00 до 18:00 ч. ще може да се включите в различни творчески активности, които ще се случат пред Туристически информационен център Габрово.

Представяме ви следващият участник, който в духа на мотото тази година "Малки пръстчета, опитни ръце" – ще ви преведе през тайните на своя занаят.

БръмБър е малко творческо ателие, създадено в началото на 2017 г. В него Ивелина Иванова претворява своите вдъхновения в изделия от текстил. Като дизайнер по професионално образование и майстор бродировач по занаят Ива създава аксесоари за хора и домове в бутиково количество, главно с крачна шевна машина, с грижа към околната среда и към индивидуалните усещания на своите клиенти.

Решена да запази, възстанови и предаде знанията в своя занаят, Ива ще Ви направи съпричастни към процеса на изработка на копринените и цветни бродерии, носещи съвременна визия и слънчево настроение.