До сряда Плевен е баскетбол. За първи път от 30 години насам градът е домакин на финалите от Държавното първенство по баскетбол за юноши до 15 години. В турнира участват общо 12 отбора, като финалните двубои между най-добрите ще се играят на 12 юни. Официален старт на спортното събитие даде заместник-кметът на Община Плевен Елина Димитрова, съобщиха от общината.

"Радвам се да ви посрещнем в Плевен с добре дошли на държавните финали по баскетбол за момчета до 15 години. От името на Община Плевен пожелавам успех на всички - отбори, треньори и щабове! И нека Плевен остане с пълна сила на националната баскетболна карта – със своя любим отбор "Спартак“ - Плевен и неговата вярна публика, с любов и гостоприемство към всички играчи и почитатели на тази невероятна игра“, обърна се към присъстващите в зала "Балканстрой“ Елина Димитрова. Гости на откриване бяха още Филип Виденов - президент на Българската федерация по баскетбол, Цветан Антов – баскетболна легенда и директор на Спортно училище "Георги Бенковски“ – гр. Плевен, дългогодишен състезател на Баскетболен клуб "Спартак“ - Плевен“ и на националния отбор, Ваня Първанова – началник-отдел "Спорт“ в Община Плевен. Успех на състезателите пожела и Богдан Петков - изпълнителен директор на БК "Спартак“ - Плевен.

Преди началото на поредната оспорвана битка на терена излезе мажоретният състав на СУ "Иван Вазов“, Плевен с ръководител Надя Тодорова, който поздрави с изпълнението си играчи, публика и гости.

Днес се играят полуфиналните срещи, като отборът на "Спартак“ - Плевен се изправя срещу тима на БК "Черно море Тича“ - Варна. Финалите са в сряда от 9:00 часа.