Днес и утре в Младежкия дом и квартал Вароша ще се проведе третото издание на фестивала "Здравей, Здраве“, съобщиха организаторите. Фестивалът популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Предлага се богат избор за участие в безплатни лекции, практики, спортни дейности. Фестивалът е трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти, психолози, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза за здравето.

Откриването е в 09:30 часа на сцена пред Регионалния исторически музей. Следва концерт на школи към ЦЛТРДБ, Вокално студио "Фа Диез“, открита тренировка по зумба. В зала 1 на Младежкия дом ще се проведат лекции като: "Капаните на егото“, "Философската система Шамбала – път към осъзнаване“, "Как да запазим баланс и спокойствие когато сме сред негативни хора“ и други. Зала 2 е запазена за различни практики като: Фрийстайлър Пилатес, Виняса Йога, Боуен терапия и други.

В неделя програмата продължава от 10:00 часа с лекции и практики. Билките в Аюрведа, аромотерапията, мощната сила на антиоксидантите и други са сред темите на лекторите. Паралелно ще вървят и практиките по мандала танци, миофасция, дишане, Фалун Дафа и други.

През двата дни във фоайето на Младежкия дом ще има арт работилници и Школа по екология за деца, а в съботния ден в залата на Кукления театър – представлението "Халифът щърк“.

Фестивалът "Здравей, Здраве“ е начинание, което се реализира чрез доброволното участие на десетки физически и юридически лица, подкрепя се от Община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Входът за всички събития е свободен.