Младежки център – Добрич отправя призив към младите хора в Добрич да сътворят добро и да бъдат част от значима кауза. Започва трето издание на благотворителната инициатива "Коледно вълшебство сътвори", предаде репортер на Агенция "Фокус". Събраните средства ще бъдат предоставени в подкрепа на Емо Ангелов, млад човек от добруджанския град нуждаещ се от лечение.

Децата и младите хора могат да се включат, изработвайки коледна играчка, картичка или друг коледен символ. Сътвореното ще се предлага в коледен кът пред Младежкия център. Той ще бъде отворен всеки делничен ден от 11:30 до 17:30 ч. от 12 до 23 декември. Така творците ще станат част от добрата кауза. Екипът на Младежкия център отправя покана към жителите и гостите на града да посетят коледния кът и да си изберат от изработените предмети и да дарят средства в поставената за целта кутия.

21-годишният Емо Ангелов е от Добрич. От 4 години е прикован към инвалидна количка след катастрофа. Шанс да проходи отново е намерил в клиника в Тайланд, но необходимата сума от 252 000 щатски долара е непосилна за семейството му.  Събраните средства от инициативата ще бъдат преведени по банков път в дарителската сметка на Емо. 

Жулиета НИКОЛОВА