Дупнишкото село Тополница е без ток и вода. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Дупница Първан Дангов, предаде репортер на "Фокус“. По думите на кмета Тополница е единственото село в общината без ток, а поради тази причина няма и вода. Проблемите са от 25 ноември. През изминалите дни в Общината са подадени 90 сигнала за проблеми – паднали клони и дървета, липса на водоснабдяване и електроснабдяване.

Детските градини и училищата работят нормално. Изключение прави детската градина в село Червен брег, както и една група в Дупница. Кметът на Дупница изказа благодарност към началниците на Районната противопожарна служба и на полицейското управление относно добрата организация и комуникация с тях. Благодарност беше отправена и към електроразпределителното дружество.  В момента екипите продължават да работят.

"Имам големи критики към отдел "Екология“. Никога не се е работило целенасочено, с програма за кастрене на дърветата по улиците. Голямата част от проблемите дойдоха от неокастрените дървета“, каза Първан Дангов. Кметът посочи, че ще привлече и външни специалисти, които да обходят всички дървета и да дадат становище относно окастрянето.