Турнирът Black Sea Cup бе много полезна проверка за нас в навечерието на предстоящото държавно първенство по плуване за мъже и жени в края на юни в София, коментира главният треньор на шампиона ПСК "Черно море" Никола Петров.

Надпреварата, чиито организатори са плувният шампион на България – ПСК "Черно море", община Варна, плувен комплекс "Приморски" и БФПС, се проведе преди броени дни във Варна.

"Състезанието мина при прекрасна организация. Доволен съм от резултатите, които видях. Станаха ясни плюсовете и минусите, които кме допуснали по време на тренировъчен режим. Видях на кои плувци мога да разчитам на предстоящите състезания и за мъже и жени, и при старшата възраст. На базата на това контролно, което направихме по време на изминалия турнир, ще обоснова избора си за окончателен състав за държавното", добави Петров.

Той изтъкна, че турнирът Black Sea Cup е бил идеална възможност за проверка на постигнатото и в навечерието на предстоящия турнир Commen Cup през юни в Кипър. В Лимасол ПСК "Черно море" ще бъде представен от плувеца Мирослав Терзиев.

"В края на месеца с Максим Манолов летим за европейското по плуване за младежи в Литва", анонсира Никола Петров. Във Вилнюс българските състезатели ще бъдат предвождани от треноьрите Никола Петров и Веселин Суров.

Плувецът на ПСК "Черно море" Максим Манолов ще участва в индивидуални дисциплини – той ще плува на 50, 100 и 200 м бруст, както и на смесена щафета 4 х 100 м.

"Надявам се да сме живи и здрави, за да покажем максимума от възможностите си, както и това, което сме тренирали – в най-добра светлина", обобщи Петров.