Фирма "Меритранс - 2002 ЕООД", която е собственост на транспортния превозвач Петко Ангелов, вече обслужва автобусния превоз между Пловдив и София, научи Plovdiv24.bg.

"Очакваме да подпишем договор с автогара "Юг" и да се обособи гише за продаване на билети. Няма конкретна дата кога ще се случи това, всичко зависи от собственика на автогарата. За момента се продават билети в автобусите ни, които спират вътре.

Ангелов разясни, че разписанието на автобусите не е променено. Всеки желаещ да пътува до столицата може да го направи в 6:30, 7:30, 8:15, 9:00, 10:30,11:30, 12:30 часа.

Фирмата превозвач обслужва линията Пловдив - София в сутрешните часове, а следобед пътниците трябва да използват услугите на "Карат С".

Припомняме, че читател сигнализира за създадения транспортен хаос. От 18 юни 2024 година "Хебрус бус" вече не стопанисват тази линия, а потребителите на услугата нямат яснота, а биват препращани от едно място на друго. Фирмата не обслужва също линиите Карлово, Старосел, Панагюрище, Розовец и Златосел.