Община Ловеч и СБА клон Ловеч организират по повод 8-ми март автомобилно състезание с приложен характер на 18.03.2023 год., събота. Краен срок за записване 17.03.2023 г. до 18.00 ч. Административна проверка и теглене жребий за номера е на 18.03.2023 г.- 9.30 –9.45 ч. Състезанието ще се проведе както винаги на площада пред ж. п. гара Ловеч, откриването е в 10.00 часа. Председател на организационния комитет е Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, директор на състезанието е Ивелин Йончев, съобщиха от Общината.

С един и същи автомобил може да се състезава повече от един водач, като реда на стартиране да се съобрази от организаторите, така че пилотите да разполагат с минимум 5 мин. за подготовка.

Отбор се сформира от най-малко 2 автомобила, като при повече от два, за отборно класиране се взимат двете най-добри времена. До участие в състезанието заедно с дамите за втора година се допускат и мъже. Всички трябва да са със свидетелство за правоуправление на автомобил категория "В". Автомобилите се разделят по групи: КЛАС СТОК/Стандартни автомобили - серийно производство – изцяло не модифицирани, каквито се продават на широката публика, на които двигателят е сериен, окачване – серийно, ръчни спирачки – серийни и т.н.

Група I - до 1600 куб. см и Група II - над 1601куб. см

Клас МОДИФИЦИРАН /без групи/.

Модифицираните автомобили са с подобрения, различни от тези на серийното производство на автомобила. Такива могат да бъдат изменения като спортен филтър, амортисьори, хидравлична ръчна спирачка и други модификации извън серийните такива.

Участниците изпълняват един опознавателен манш и два състезателни, като за класирането се взема най-доброто време. Мъжете изпълняват една опознавателна обиколка и една състезателна. Класирането ще се извършва по класове и отборно.

Състезанието включва майсторско управление на автомобил. То се провежда по приложена схема към програмата на състезанието. Стартира се от място с работещ двигател и затворени прозорци. При слалома пилоните се поставят на разстояние един от друг на 9 м.

Водачите трябва да имат редовна застраховка "Гражданска отговорност". Допълнителна състезателна застраховка не се изисква за автомобили. Не се изисква предсъстезателен преглед и състезателни лицензи. Автомобилът трябва да е преминал ГТП, а за модифицираните да има технически паспорт.