Традиционният събор “Песни и танци от слънчева Добруджа" очаква фолклорни изпълнители от цялата страна. Той ще се проведе в местността Славната канара край село Дебрене на 24 юни, предаде репортер на "Фокус". Представители на всички общини в България имат възможност да се включат в 54-тото издание на фолклорния събор.

Поканите от кмета на Община Добричка Соня Георгиева, придружени от регламента за провеждането на събора и заявки за участие, вече са изпратени. Това съобщи Красимира Николова, главен експерт "Връзки с обществеността" в общината. Това е най-мащабното културно събитие за добруджанската община и тази година то отново ще даде шанс за изява на певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи, певчески и танцови състави, групи за народни обичаи,  оркестри и ансамбли, които изпълняват автентичен и обработен български фолклор.

Заявките за участие във фолклорния събор “Песни и танци от слънчева Добруджа" на Община Добричка се приемат на адрес:

9300 гр. Добрич, ул. "Независимост" № 20

Община Добричка

Отдел "Хуманитарни дейности"

E-mail: obshtina@dobrichka.bg

По традиция съборът събира заедно различни поколения - от най-малките до най-възрастните, които продължават да съхраняват и съпреживяват българските традиции. Фолклорният форум е носител на добруджанската култура и бит, на народните традиции на българската духовност. В годините назад фолклорният събор е част от Националния културен календар на България, което е доказателство за неговата значимост.

Жулиета НИКОЛОВА