На 27 и 28 август от 9.30 часа ще се проведат традиционните безплатни градски турове от поредицата "Неразказани истории по правите улици“. Това съобщиха за Радио "Фокус"-Стара Загора от местната администрация. Началната спирка е Туристическият информационен център в Стара Загора.

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще поведе участниците на вълнуваща разходка по една от най-значимите улици за града – бул. "Митрополит Методий Кусев“. Ще бъдат разказани и видяни някои от скритите кътчета на улицата, потапяйки в необятните истории на нашите прадеди. Посетителите ще имат възможност да разберат как се е променяла във времето улицата, какви хора са живели там и как ул. "Митрополит Методий Кусев“ се е превърнала в свидетел на изминалото време по правите улици.

Местата в групите са ограничени до 20 човека. На 28 август минимумът за група е 8 човека, като при по-малко записани турът няма да се състои.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора под надслов "Стара Загора - неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей - Стара Загора и Регионална библиотека "Захарий Княжески“ - Стара Загора.

Рени АТАНАСОВА