Днес, в КТК “Ченгене скеле" ще се проведе последният етап на ултимативната предприемаческа програма ABLE Activator. Обучителните модули предните два дни ще се проведат в Културен дом НХК. Мисията на предприемаческата програма ABLE Weekend Activator е да даде възможност на млади, проактивни хора в България да развиват своите идеи до реални работещи проекти и бизнеси чрез менторство, контакти и насоки.

Двудневното предприемаческо предизвикателство ABLE Weekend Activator се организира съвместно с Община Бургас и ще даде възможност на 35 проактивни млади хора да поставят основите за развитие на бизнес и социални проекти само в рамките на 48 часа. За всички активности участниците ще получават насоки от двамата основни лектори и фасилитатори на събитието - Естел Василева и Иван Шарланджиев.

Най-вълнуващата част на събитието е представянето на финалните проекти пред селектирано жури от успешни предприемачи и бизнес на т.нар. Демо ден. В края на неделния ден, екипите ще имат възможност да представят резултатите от 2-дневната си работа и с помощта на жури, и предварително зададени критерии за оценка, ще бъде излъчен екип-победител. Към жури-панела се присъединяват Илия Кръстев, изпълнителен директор на компанията A Data Pro, Павлина Янакиева, изпълнителен директор на Българския иновационен хъб, Ивелина Стратева, директор "Икономика и стопански дейности" в Община Бургас и професионалисти с богат бизнес опит от страна на спонсорите ни - ABF, SoftServe, Pontica Solutions.

На финалите всички екипи ще имат възможност да представят резултатите от двудневната си работа и на място ще получат обратна връзка за положените усилия от специално селектирано жури от успешни предприемачи, инвеститори и бизнес специалисти.