Районният съд в Пловдив гледа в момента мярката на мъжа, който удари шофьора на линейка на оживен булевард в града под тепетата, предаде репортер на "Фокус".

Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.131, ал.1, т.1, и т.12, вр. вр. с чл.130, ал.2 от НК, за нападение над медицинско лице. По-късно днес ще стане ясно дали младият мъж, който е от Любимец, ще бъде оставен в ареста.

По делото е установено, че на 25 април 2023 г. около 17,00 ч. Т.Д. и дежурният лекар от ЦСМП, Пловдив се отзовали на повикване за мъж -  А.М., който се намирал в безпомощно състояние и лежал на тротоара на бул. "Шести септември“ в Пловдив.

Когато пристигнали, двамата му помогнали да стане и да стигне до линейката, за да може да бъде настанен в носилката за медицински преглед. В това време А.М. се обърнал и ударил с юмрук в областта на лицето Т.Д., шофьор на линейката. Подаден е бил сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски екипи. На пострадалия е извършен преглед, той е в добро здравословно състояние.