Вчера с районната организация на "Продължаваме Промяната" "Промени - Подуяне" и колеги от "Да, България" почистихме градинка в столичния квартал "Хаджи Димитър“. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Цветомир Пеетров, предава Sofia24.bg.

Ето какво пише още той във Facebook:

Пространството изглеждаше в окаяно състояние и си личеше, че от години поддръжка не е правена. След като събрахме боклуците около детската площадка, предстои скоро тя да бъда боядисана и освежена.

Недоброто почистване на зелените площи и междублоковите пространства е сериозно предизвикателство, когато дълго време не е имало воля за решението му. Заедно с новото ръководство на Столичния инспекторат работим за това кварталите видимо да бъдат по-чисти и приветливи.

Благодаря на гражданите, които също се включват в този процес. Във вчерашния ден близо 300 души, жители на кв. “Филиповци“ се включиха в инициативата за почистване на нерегламентирани сметища, организирана от Столичната община и Столичния инспекторат. Цели семейства родители с деца се отзоваха на призива да бъдат почистени изхвърлените на незаконни места отпадъци. Инициативата за почистване на нерегламентирани сметища с участието на доброволци продължава. Това е част от кампанията на Столичната община за решаване на проблема с незаконните сметища. Участието на гражданите в почистването е важно, както и последващата грижа за пазене и поддържане на чистотата за всички в града.

В квартал "Лагера" екипи на инспектората и жители на район "Красно село“ работиха в различини междублокови пространства като извършваха оборки и събираха изсъхнали клони. Подновена е боята на спортната площадка в градинката с гъбките до ул. "Баба Илийца". В някои градинки вече има и ръчно изработени великденски фигури сред пролетните цветя.

Призовавам софиянци да бъдат активни и с подаването на сигнали за непочистени пространства както до Контактния център на Столичната община, така и до районните администрации. Заедно можем да преобразим нашия град.