Лидерът на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев направи коментар за предстоящите тази есен местни избори. Ето какво каза той пред камерата на "Фокус":

"Ние не сме спирали да се подготвяме за местните избори. Истината е, че на Пловдив му трябва човек, който да даде много решения на проблемите, които има в града. Видяхте – този мандат не бе най-добрият за град Пловдив и политическата оценка на ГЕРБ бе ясно казана от председателя на партията, а именно – с решението за дистанциране от местната власт. 

На Пловдив му трябва лидер и ГЕРБ ще предложи човек, който да обедини максимален брой хора, които, първо, да застанат зад неговата кандидатура и, второ, човек, който може да вдъхне вяра и увереност на хората в това, че може да взима правилните решения за града.

Няма как партия ГЕРБ, която участва активно в политическия живот на Пловдив от 2007 година, да няма своите козове. Разбира се, че имаме хора, които наблюдаваме. Това, което е важно е, че в случая ние търсим човек, който наистина да бъде лидерът на град Пловдив. Този човек не е задължително да бъде от ГЕРБ. За нас е важно ГЕРБ като политическа партия да вземе правилните решения да подкрепи този човек, който ще даде най-много на пловдивчани и на града".