За поредна година Областната структура на Български червен кръст във Враца се включва в националната кампания "Топъл обяд“, която осигурява безплатна храна през учебната година на деца в неравностойно социално положение. Това каза за "Фокус“ директорът на червенокръстката организация във Враца Гергана Михалчева. Тя уточни, че тази година ще бъдат подпомогнати 70 деца от социално слаби семейства.

"Програмата стартира от 1 декември в основно училище "Горан Червеняшки“ в село Михайлово, община Хайредин, където 70 ученици от 1 до 5 клас ще получават топла храна всеки обяд в продължение на 60 учебни дни“, посочи Гергана Михалчева. По думите й програмата "Топъл обяд“ е една от най-полезните програми, която цели да подпомогне деца в неравностойно социално положение.

"Винаги се стремим програмата да се изпълнява в различна община от областта и то в община, която има нужда и в която децата в неравностойно положение са много. За съжаление обаче, се оказва, че в 80 процента от общините в област Враца има деца в неравностойно социално положение“, заяви Гергана Михалчева и допълни, че освен топла храна за децата от социално слаби семейства, за всички ученици в училището в село Михайлово, които са 103, са предвидени и коледни детски пакети.

Росица ВАЛЕНТИНОВА