Топъл обяд ще получават крайно нуждаещи се в девет добруджански села - Паскалево, Карапелит, Овчарово, Смолница, Победа, Дончево, Житница, Стожер и Владимирово. Това съобщи Красимира Николова, главен експерт "Връзки с обществеността" в Община Добричка, предаде репортер на Агенция "Фокус". Социалната услуга ще продължи до края на март 2025 г. От нея ще се възползват 150 потребители.

Подписано е допълнително споразумение между Агенцията за социално подпомагане и Община Добричка. Услугата се предоставя от средата на ноември тази година. Дейностите се осъществяват от Домашен социален патронаж. Менюто на топлия обяд включва супа, основно ястие и хляб и е на стойност 3,20 лв. Финансовата помощ по проекта е в размер на 143 913,60 лв. по "Програма за храни и основно материално подпомагане 2021- 2027 г.“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Това е само една от широкия спектър социални услуги в добруджанската община. Подкрепя самотно живеещи хора, жители с минимални пенсии и лица без доходи.

Жулиета НИКОЛОВА