Безплатна храна ще получат възрастни, социално слаби и хора в неравностойно положение от Свищов по случай  празника на града. Инициативата се случва по идея на кмета Генчо Генчев и ще се осъществи на в един от дните на "Свищовски лозници“ – 23 септември, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

В празничния петък, от 11:00 часа, пред храма "Св. Троица“ всички лица, които отговарят на горепосочените критерии, ще могат да получат супа, основно ястие, десерт и хляб. Предварително записване не е необходимо, но е желателно гражданите да си носят съдове за храната.

"Фокус“ припомня, че празничният топъл обяд в Свищов има благотворителен характер и се превърна в традиционна част от празниците "Свищовски лозници“.

И през тази година местната администрация е подготвила богата и разнообразна програма, която ще продължи през цялата следваща седмица. Тя започва с поп-рок концерт, който ще се състои на 20 септември /вторник/  от 20:00 ч. на пл. "Алеко“.  На следващия ден, на същото място, но от 19:30 часа ще има и друг музикален поздрав към жителите и гостите на Свищов, в който специални гости ще са Криско и Дара. Празниците "Свищовски лозници“ продължават и в Деня на Независимостта на България - 22 септември (четвъртък) с тържество от 11:00 часа при паметника на Свободата и концерт на площад "Алеко“ от 20:00 часа.

Луиза ТРАНЧЕВА