"Топлофикация-Русе" АД отменя протеста на Дунав мост, съобщиха от дружеството. По-рано ви информирахме, че работници и служители на "Топлофикация-Русе" излизат на протест днес в 12.00 часа пред портала на сградата. Целта на протеста е да уведомят обществеността за солидарността си към исканията на всички енергетици в страната и да предупредят, че ще повторят организирания протест в района на Дунав мост на 03.10.2023 година.

От разпространено до медии писмо става ясно, че от дружеството се отказват да организират протест на кръговото кръстовище на Дунав мост.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Оттегляме уведомлението си за организиран протест на 03.10.23 г. от 12 часа с място на провеждане кръгово кръстовище на Дунав мост. Вместо това, ще се проведе мирен протест на територията на ТЕЦ Русе Изток срещу политиката на сегашното правителство за унищожаване на сектор енергетика и въгледобив.

Оставаме зад нашите искания област Русе да бъде включена в Териториалните планове за справедлив преход и да получи субсидии от Фонда за справедлив преход, за цялостно преразглеждане на плановете с участието на всички засегнати и за плавен преход към чисто гориво.