Със спектакъла "Златната мина" Драматичен театър "Адриана Будевска" ще отбележи 60-ата годишнина от рождението на актьора, роден в Бургас, Тончо Токмакчиев. Премиерата предстои на 6 април (четвъртък), а следващата дата е 18 април, предаде репортер на "Фокус". 

Постановката е дело на Борислав Чакринов, а другата главна роля е поверена на актрисата Мария Сапунджиева. 

"Златната мина" е една от най-играните пиеси на класика на българската драматургия Ст. Л. Костов и е писана преди повече от 100 години", припомнят от Бургаския театър.

"Това е една прекрасна пиеса. Винаги съм казвал, че български театър не може да се прави без българска класика. Това е поредната крачка в тази посока. Освен това, тя ще бъде и начинът да благодарим на Тончо Токмакчиев и да го поздравим", заяви директорът Борислав Чакринов.

В "Златната мина" участват още: Никол Карабинова, Милена Маркова, Зорница Константинова, Златко Ангелов, Тихомир Благоев, Николай Стоименов, Валери Еличов и Стоян Памуков.

В средата на месеца – на 10 и 11 април, Бургаският театър ще представи премиерно и "Летните оси ни хапят даже през ноември". Иван Вирипаев е един от най-известните руски писатели десиденти, който години живее и работи в Полша. Тази пиеса е една от последните му, играе се за първи път в България и е единствената комедия на автора. Поставя я на бургаска сцена младият  украински режисьор Павло Гатилов от Академичния театър в град Одеса.