Ток има във всички села в Горнооряховска община. На места, обаче, той достига само до трафопостовете, а домакинствата все още са на тъмно и студено. Причината е, че не всички проблеми по вътрешната ел. мрежа в населените места са отстранени. Това разказа за "Фокус“ кметът Николай Рашков.

"За съжаление все още има много бедстващи хора. Вчера беше пуснато електроподаването към трафопостовете навсякъде, но има много накъсани проводници на ниско напрежение. Екипите продължават да работят и имам уверение, че до края на деня всички аварии ще са отстранени“, допълни градоначалникът.

Той отдаде критичната ситуация на дългогодишно безхаберие относно поддържането на ел. мрежата в региона.

"Съжалявам, че хората бедстват, но правим каквото можем. Вижда се навсякъде, че големите далекопроводи са изгнили и при най-малкия мокър сняг те започват да се чупят като солети “, каза още Рашков.

Той благодари на всички хора, фирми и земеделски кооперации, отзовали се на призива му да помогнат в почистването на пътищата от снега, счупените клони и дървета.

"Призивът ми е днес хората да продължават да подават сигнали до Общината, за да може нашите екипи да ходят на място и да отстраняват проблемите“, посочи още кметът.

Допълни и, че местната администрация се отзовава на всички обаждания и в последните дни са подпомогнати много самотноживеещи, трудноподвижни и болни хора.

До края на днешния ден се очаква бедственото положение в Горна Оряховица да бъде отменено.