Кандидатите за кмет на Пловдив Тодор Чонов, за кмет на район "Северен" Нели Симеонова-Николова и за общински съветници от ПП "Свобода" отбелязаха Международния ден за защита на животните на Гребната база. 

Тодор Чонов и екипът му разговаряха с пловдивчани за основните фактори за бума на бездомни животни и начините за справяне с проблема. 

От ПП "Свобода" се обявяват срещу насилието над животни и искрено вярват, че четириногите приятели на хората заслужават любов и дом. 

"Домашните любимци присъстват до нас през целия ни живот. Много е важно хуманното отношение към тях. Неслучайно нашето законодателство преди няколко години беше синхронизирано с европейското и на хора, които прилагат агресия към животните, им се налагат сурови наказания. 

За съжаление през последните месеци в нашия прекрасен град отново ставаме свидетели на агресия към кучетата, което е недопустимо.

Ние от политическа партия "Свобода" като кандидати за кмет, районен кмет и общински съветници, сме абсолютно против насилието над домашните любимци. Ще положим необходимите усилия да разясняваме на хората как трябва да се отнасят хуманно към животните и към домашните си любимци" - заяви Тодор Чонов.

Сред акцентите на ПП "Свобода" през новия мандат ще е създаването на електронен регистър на бездомни животни на територията на град Пловдив, по-бърза и качествена реакция за сигнали от страна на граждани при проблеми с безстопанствени животни, насърчаване на осиновяването на животни.