Листата ни е от 24 човека, експерти, хора, доказали се в своята област, познати лица, но не са участвали в политически проекти и неангажирани партийно. Това заяви кандидатът за кмет на партия "Свобода" Тодор Чонов по време на пресконференция, предаде репортер на "Фокус".

Партията издига един единствен кандидат за кмет за район "Северен" - Нели Симеонова, която допреди 7 месеца е била началник отдел ГРАО, но напуска, за да се завърне като кмет.

"Смятам да съм достъпният кмет за всички. Гражданите ще определят какво трябва да се случи в района, като за целта ще създам граждански съвети", заяви тя.

На въпрос защо имат само един кандидат за кмет на район Тодор Чонов заяви, че издигат такъв само за "Северен", защото само за този район имат подготвен човек.

"Аз се гордея, че съм бил част от това управление, видяли сме грешките и знаем как да не ги допускаме отново. Намерихме сили и кураж да излезем пред пловдивчани с гордо вдигнати глави без да се притесняваме.", допълни той и уточни, че в листата има двама служители на община Пловдив - Таня Юриева - началник отдел "Стопански дейности" и директорът на ОП "Зооветеринарен комплекс" Георги Божев.

Тодор Чонов отрече да е канил кметът Здравко Димитров да бъде кандидат и водач на листата, но заяви, че винаги е добре дошъл:

"До вчера не знаехме какво решение ще вземе - дали ще се кандидатира и от кого - Ще се радвам, ако той ни подкрепя, ние сме един екип."

Чонов посочи, че една от основните грешки е, че, когато е трябвало не са били прекратени договорите на някои фирми, които не са можели да изпълнят дадена поръчка качествено и навреме. Посочи договор от 2016 година, сключен в предишния мандат:

"Това важи и за транспорта. Пред 2016 година е подписан 10-годишен договор с консорциум превозвачи. Тогава залагат до 2026 г. пловдивчани да търпят тези щъркели. Мисля, че общинското дружество може да разработи още следващата година. "

Разчитаме на максимален брой съветници, влизаме максимално подготвени в битката. 

Като му дойде време, ще видим дали ще подкрепим някого, отговори Чонов на въпрос дали ще за останалите 5 района биха подкрепили някои от другите кандидати. От думите му става ясно, че са водили разговори с Тодор Тодоров, който обаче е кандидат за кмет на "Западен" от "Съединени за Пловдив".