Тимпанометър получи като дарение МБАЛ-Добрич в навечерието на Коледа, предаде репортер на Агенция "Фокус". Апаратурата на стойност около 8 000 лв. е дарена на Ушно-носно-гърлено отделение от Ротари клуб - Добрич.

"Това дарение е последният етап от нашата кауза "Да чуем всички", заяви президентът на Ротари клуб в добруджанския град Стефан Русев и допълни: "Средствата са събрани от Ротари и приятели за подобряване качеството на здравеопазването. Наглед малък апарат, но едно нещо колкото е по-малко, по-скъпо струва". 

"Това е апарат, който се използва за диагностика на заболявания на средното ухо. С него не се измерва праг на чуване. По-скоро измерваме подвижността на тъпанчевата мембрана. Особено подходящ е за преглед на деца, при които аудиометричното изследване е затруднено. Ще го ползваме с удоволствие и ни е много необходим за работата в отделението", каза д-р Росица Стоянова от екипа му. С друг такъв апарат отделението не разполага. 

"Искам да благодаря от името на МБАЛ-Добрич на Ротари за инициативата, която за пореден път е в полза на обществото, в полза на болницата. С това дарение те затвориха кръга, образно казано, на процеса на диагностика на слуха на гражданите news pic 2
©
на Добрич чрез използване на модерна съвременна техника. През пролетта те дариха апарат за диагностика на слуха на всяко новородено детенце. Новият апарат ще бъде от изключително голяма полза за болницата ни. До момента не сме имали такъв апарат и сме горди, че получаваме най-добрия", каза д-р Георги Желязков, директор на МБАЛ-Добрич.

В присъствието на екипа на отделението и на медии президентът на Ротари клуб - Добрич връчи дарението на директора на Многопрофилната болница. Началник на отделението е д-р Людмил Любенов, негов екип са още двама лекари и ст. медицинска сестра.

Жулиета НИКОЛОВА