Районен съд – Кюстендил наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 4 месеца, при първоначален "строг“ режим на изтърпяване, по отношение на обвиняем в 11 кражби, в условията на опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. 10 от кражбите са на бутилки уиски.

Те са с цени от 60 – 80 лв. на една бутилка и са откраднати от обект на търговска верига в Кюстендил, за времето за по-малко от месец време. Кюстендилецът е присвоил и касетофон от паркирана в града кола.

Съдът, под председателството на съдия Светослав Петров прочете присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият признава всички факти и обстоятелства от обвинителния акт на прокуратурата. Съдът осъжда А. Р. да плати и разноските по делото в размер на 989,76 лв.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.

Районен съд – Кюстендил вече е признал мъжа за виновен в това, че в условията на продължавано престъпление, е отнел чужди движими вещи от владението на управителя на хранителен магазин в Кюстендил, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. И в двата дни е отнел от търговския обект по една бутилка уиски, всяка на стойност 89, 99 лв. , като общата стойност на отнетите вещи е 179, 98 лв.

Подсъдимият е в затвора в Бобов дол, като през ноември 2023 г. е осъден от РС – Кюстендил на 10 месеца лишаване от свобода, след като се е признал за виновен в опит за кражба на таблет и пари, като съизвършител.